Team Sky Rice Cakes
- 190 gr. dessert rijst
- 360 ml. water
- 1 el. kristalsuiker
- 1 el. kokosolie/vet
- 110gr. roomkaas (bv. Philadelphia)
- Smaakje: kaneel, vanille of speculooskruiden, …
- Kook de rijst gaar op een zacht vuurtje in het water samen met de suiker en het smaakje in +- 25 minuten met het deksel op de pot. Roer af en toe.
- Laat 5-tal minuten afkoelen zonder deksel
- Roer er de kokosolie en roomkaas onder tot een homogene massa. Doe dit terwijl de rijst nog warm is.
- Bedek een schaal van ongeveer 20x15cm met huishoudfolie en smeer de rijst hierin uit tot gelijke dikte. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet dan minstens 4 uur in de ijskast.
- Snij in blokjes van 3x5cm en verpak in alu-folie of bakpapier.