Team Sky Rice Cakes

  • 190 gr. dessert rijst
  • 360 ml. water
  • 1 el. kristalsuiker
  • 1 el. kokosolie/vet
  • 110gr. roomkaas (bv. Philadelphia)
  • Smaakje: kaneel, vanille of speculooskruiden, …
  1. Kook de rijst gaar op een zacht vuurtje in het water samen met de suiker en het smaakje in +- 25 minuten met het deksel op de pot. Roer af en toe.
  2. Laat 5-tal minuten afkoelen zonder deksel
  3. Roer er de kokosolie en roomkaas onder tot een homogene massa. Doe dit terwijl de rijst nog warm is.
  4. Bedek een schaal van ongeveer 20x15cm met huishoudfolie en smeer de rijst hierin uit tot gelijke dikte. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Zet dan minstens 4 uur in de ijskast.
  6. Snij in blokjes van 3x5cm en verpak in alu-folie of bakpapier.